Peringatan Untuk Pengguna Smartphone First Time

on Thursday, 17 January 2013

Pengguna Smartphone,Jangan Biarkan Kredit Anda kena telan! 
Apakah yang dinamakan Smartphone itu? Apabila salah satu OS ini dipasang pada sesuatu telefon, maka telefon tersebut dikenali sebagai ‘SMARTPHONE’ (telephone pintar). Terdapat banyak OS di pasaran telefon seperti Symbian–Windows Mobile, Palm OS, Apple MAC-OSX, Rim,BlackBerry,Linux, Brew dan Android. 
Boleh dikatakan semua orang pakai Smartphone sekarang. Tak kisahlah jenama apa,Samsung,Htc,Blackberry etc.Bagi aku lak,aku menggunakan Samsung Galaxy Ace Plus S7500.So far,memang puas hati dan tak ada problem.Hp ni cuma ada 2 pilihan warna,hiram dan putih.Yang paling best ada wifi hotspot.Means kalau  kita beli pakej internet,orang sekeliling pun boleh access internet guna wifi dari hp Samsung Ace Plus tu.
Apapun,bagi pengguna kali pertama smartphone ni,yang paling penting,jangan sesekali on kan packet data time tak guna internet.Kalau tak,kredit anda akan habis kena telan.Mengenai packet data ni pulak,hanya on jika anda membeli pas internet. Jika anda menggunakan wifi,tak perlu on kan packet data ok?
Selain itu,untuk jimatkan bateri smartphone anda,off kan background data: Menu>Setting>Accounts and sync>Background data.Display pada hp anda pun jangan terlalu high,tu pun punca bateri cepat habis.Pada yang menggunakan android,anda boleh download 2x battery di play store.Fungsinya supaya bateri anda tahan lebih lama.

 

** Inilah hp yang aku pakai.Samsung Galaxy Ace Plus white color.Harga yang berpatutan,kalau surf internet,tengok youtube,laju jer..
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Hanan Glory All Rights Reserved