Mencari bilik sewa di kl

on Thursday, 13 June 2013

                            Kalau nak mencari bilik sewa di kl,memang taklah susah sangat sebenarnya.Lagi2 seorang jer yang nak masuk kan.Cuma yang susah tu nak tau orang-orang kat rumah sewa tu nanti ok ker tak.Sedikit nasihat untuk mereka yang nak cari rumah sewa tu nanti,make sure time 1st datang tengok rumah,biar semua penghuni tu ada.
                              Dari situ kita boleh bersembang dan menilai perwatakan mereka.Then direct to the point tanya apa yang patut time tu,contohnya barangan seperti sewa,mesin basuh,internet,peti ais,semua tu milik siapa and boleh share tak.Tanya juga jika rumah sewa wanita,ada tak bawa masuk lelaki dlm rumah.Cari keserasian dengan penghuni time tu.Sebab selalunya yang iklankan kekosongan tu orang yang dah nak keluar.

                                 So dia terpaksa mencuba sedaya upaya untuk dapatkan penghuni baru bagi menggantikan diri dia,sebab kalau tak,duit depositnya tak akan dikembalikan sehinggalah dapat penghuni baru.So,kalau just call nombor tersebut and setakat tanya 'kawan-kawan rumah ok ker' confirm dia jwp ok,sebab kalau dia jawap tak ok,tak ada siapa nak masuk rumah tu kan?
                               And sebagai penghuni lama pun,tak perlulah nak berlagak sangat bila ada orang baru masuk.Sedar sikit,kalau tak ada orang,awak juga yang kena bayar sewa lebih.Pelik dengan perangai orang yang tak reti nak welcome orang baru nie.Kan elok dapat kawan baru,lagi2 serumah.Susah senang ada orang yang boleh membantu. Ok,kalau nak mencari bilik sewa di kl nie,bolehlah tengok laman web berikut: 

1) ibilik.com
2) mudah.my
3)  https://www.facebook.com/caribiliksewa
4) http://www.homeless.com.my
5) http://www.majalah.com/?classifieds:bilik-untuk-disewa
6) http://www.rumahsewa.com
7) http://kualalumpurcity.olx.com.my
8) http://rumahsewa.infocubes.net
9) biliksewa.com
10)  http://www.caribiliksewa.com

Moga laman web ini dapat membantu anda mencari bilik sewa di kl dan juga tempat lain.

Ranking: 5

{ 7 comments... read them below or add one }

Chekgu Anitt said...

kt kl ni dh la susah nk cari umah sewa, harga lak mahal x hengat..huhu


13 June 2013 at 20:45
Hanan Glory said...

mm..2 la psl..kena pndi crk la nmpknya..:-)


13 June 2013 at 22:32
fadh leyanie said...

bca entri ni tringat ada hamba Allah nak sewa bilik sblm ni,soalan mula2 tuan rmh tnya awk gay ke tak,jaga solat ke tak..bagus tuan rmh mcmni.


14 June 2013 at 07:10
Hanan Glory said...

bgslah cm2..drpd main trm org then x serasi pulak dgn org br..:-)


14 June 2013 at 17:56
Unknown said...

INFO SEWA (tolong repost lek admin):
Bilik untuk disewa -- KEMASUKAN SEGERA SEPTEMBER 2013

Jenis Bilik : Master Bedrom (Queen bed + toilet + Big wardrobe)
Lokasi : Pangsapuri Mawar Sari,Jln 17/56,Keramat Au2,54200,KL

Ciri-ciri PENYEWA:
Perempuan MUSLIM (1orang or 2orang)
Bujang
Pembersih
Bertanggungjawab

Kemudahan berdekatan/dalam kawasan rumah:
Fully furnished(washing machine/Dapur/Fridge)
UNIFI
Bas dan teksi
10 minit ke Jaya Jusco AU2(jalan kaki)
10 minit ke Carefour dan Wangsa Walk(kenderaan)
5-10minit ke LRT Setiawangsa(kenderaaan)

Laluan:
Duke ke Damansara/Gombak
MRR2

Lain-lain
Kawasan mempunyai security guard
Surau
Kedai runcit
Lif Disediakan

-Sekiranya berminat sila hubungi:
019-3752499(tyra)---Mesej sahaja

TQ Admin


12 July 2013 at 15:23
annhanan said...

mm..2 la psl..kena pndi crk la nmpknya..:-)


25 July 2013 at 23:56
annhanan said...

bgslah cm2..drpd main trm org then x serasi pulak dgn org br..:-)


25 July 2013 at 23:57
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Hanan Glory All Rights Reserved